Careline

+6012 517 7179

Email

hello@femina.my

Disfungsi seksual wanita merupakan istilah umum untuk pelbagai keadaan kesihatan seksual yang boleh memberi kesan terhadap wanita dan mengganggu keupayaan mereka untuk menikmati kepuasan seksual dan/atau bersama dalam hubungan seksual yang memuaskan.

Keadaan fizikal, faktor psikologi, masalah hubungan, dan ketidakseimbangan hormon semuanya dapat menyumbang kepada isu ini. Kurangnya libido (daya hasrat seksual), kesukaran menjadi terangsang secara seksual, sakit semasa seks, kesukaran mencapai orgasma, dan masalah fungsi seksual lain adalah gejala umum yang diketahui.

Doktor yang terlatih akan dapat membantu menentukan penyebab asas isu ini dan dapat memberikan nasihat mengenai pilihan rawatan yang ada. Adalah penting untuk mengakui bahawa tidak ada satu kaedah rawatan yang sesuai untuk semua kes disfungsi seksual wanita. Berbincang dengan pakar kesihatan seksual dapat membantu dalam merancang rawatan yang dapat disesuaikan dengan keperluan dan keadaan individu.

Rawatan untuk ini akan ditentukan berdasarkan sebab utama serta gejala khusus individu tersebut. Antara pilihan rawatan yang ada termasuklah kaunseling atau terapi, ubat-ubatan, perubahan gaya hidup, alat atau bantuan seks, rawatan laser, dan suntikan kamasutra.

Rawatan Disyorkan

IntimaLase®

IntimaLase® adalah rawatan ketat faraj selama 30 minit yang tidak memerlukan anestesia dan memulihkan keanjalan serta meningkatkan kenikmatan seksual.

IntimaWave®

Rawatan StarFormer® IntimaWave® menggunakan teknologi HITS™ tanpa pembedahan untuk mengukuhkan dan mengencangkan otot lantai pelvis, secara berkesan mengobati kelemahan.

PRP Kamasutra Shot

Suntikan PRP Kamasutra menggunakan plasma kaya dengan platelet (PRP) untuk meningkatkan kesejahteraan seksual, rangsangan, dan orgasme wanita. Darah pesakit diekstrak, PRP dipisahkan dan disuntik semula ke dalam badan.

PRP Kamasutra Shot

Ketahui lebih lanjut
Kami menyediakan perkhidmatan kesihatan wanita dengan penuh belas-kasih dan kerahsiaan dalam persekitaran yang selesa dan mesra.